Črna barva ni tako strašljiva, kakor bi si mislili. Pomirja in v kombinaciji z drugimi barvami lahko zaživi.

Črna barva v ljudeh spodbuja strahospoštovanje in je najmočnejša nevtralna barva. Četudi sprva ne bi mislili tako, ima veliko pozitivnih lastnosti: moč, eleganco in stabilnost.

Vsekakor pa izžareva veliko moč, zato je primerna pri drznih in elegantnih kombinacijah v oblikovanju, ki mu da na koncu nekakšen pridih prefinjenosti. Nikakor se je ne smemo bati, še zlasti če nam je všeč. Ni omejena na velikost prostora, dobro je le vedeti, v kakšni količini naj bo prisotna. Če ste negotovi, se je najbolje posvetovati s strokovnjakom.

Elegantna kombinacija

Črna in zlata sta že od nekdaj zmagovalna kombinacija, če želite prostoru vdahniti eleganten in nekoliko bolj dramatičen videz.

Lestenec

lestenec

Črni lestenec v kombinaciji s kristali ima pridih modernega in klasičnega in je primeren za vsak ambient. Lahko ga imate v dnevni sobi, spalnici, nekateri se navdušujejo nad podobnimi lestenci tudi v kopalnici, če je le dovolj velika in ima visoke strope. Svetloba ne bo preveč mračnjaška, videz pa bo zelo eleganten.

Spanje v črnem

crna spalnica

Je res, da mora biti spalnica bela ali pa bolj živih barv? Če so vam všeč temni odtenki, ni razloga, da si jih ne bi privoščili. Ne bodo vas tlačile nočne more in ne boste se zbujali slabe volje. Mogoče se boste v elegantni spalnici raje zadrževali tudi čez dan ...

Barvni detajl

fotelj

Ko nočete, da bi bilo vse v črnem, a bi vseeno želeli, da ta 'temačna' barva prevladuje, si omislite en detajl v povsem kontrastni barvi. Kot je recimo ta svetlo modri stol fotelj ... Včasih je veljalo, da črna in modra ne gresta skupaj, danes vemo, da ni tako. Še zlasti črna se poda k svetlo modri ali turkizni barvi. Dovolj je, da je v prostoru en tak detajl.