Da bo osrednji bivalni prostor še prijetnejši za bivanje.

Za velike sobe

kavč

Če je dnevna soba velika in lahko postavite kavč sredi prostora, je lahko kavč nekoliko bolj razgiban. To pomeni, da je na zadnji strani lahko polica za knjige, stranice kavča pa so gibljive. Kavč 1099 EUR, regal 405 EUR (Hülsta).

Nasvet: Uporabnost

Kavč mora biti predvsem udoben in uporaben, pa tudi lep oziroma mora se skladati s slogom, ki ste ga izbrali za svoje stanovanje.

Osamelci

bralni kotiček

Velika dnevna soba je razdeljena na več delov: tistega, kjer družina gleda televizijo, na delovni kotiček in bralni del. Tako lahko vsakdo najde svoj kotiček in dela tisto, kar ga veseli, ne da bi pri tem oviral druge. Kavč in ležalnika sta iz iste linije, cena se giblje od 399 EUR (Ikea).

V rožicah

kavč v rožicah

Buzz se imenuje mali kavč z rožastim vzorcem, ki bo prostoru dal živahnejši videz. Ne zavzame veliko prostora, je pa zelo uporaben. 1.215 EUR (Sophisticated Living)

Kot skulpture

roza kavč

Francoski oblikovalec Pierre Paulin je 'zakrivil' udobne fotelje, ki jih je poimenoval Pumpkin. Zelo udobno, čeprav čistih linij. Od 722 EUR (Lige Roset).

Mešanica materialov

vijola kavč

Za tiste, ki imate radi usnje, a se bojite, da bo kavč deloval preveč hladno, je kot nalašč mešanica dveh materialov. Usnje pri strani in blago tam, kjer se sedi. 999 EUR (Tom Tailor)

Nasvet: Uporaba

Na noge kavča je najbolje namestiti podložke iz filca, saj bo tako manj možnosti za poškodbe na parketu.

Ko si zaspan

razstegljiv kavč

Nekatere kotne garniture se lahko zvečer spremenijo v zelo udobno posteljo. Pri nakupu morate biti seveda pozorni na to, kakšen mehanizem ima kavč, ki ga raztegnemo. Pomembno pa je tudi, ali potrebujete posteljo vsak dan ali samo, kadar pride kdo na obisk in prespi.

Okroglo

okrogli kavč

Fotelj ali ležalnik? Karkoli že je, zagotavlja udobje in praktičnost. Dobite ga lahko v zeleni, sivi, rdeči in bež barvi. (Grüne Erde)

Živahno

barvni kavč

Vsi, ki imate radi pisane prostore in nekoliko drugačne počivalnike, se boste težko uprli kavču, ki ga lahko sestavite sami. (Rolf Benz)

Dvojno uporabno

kavč

Mali oranžni kavč ni le udoben za posedanje, lahko se spremeni tudi v odlično ležišče. (Signet)

Za piko na i

kavč

H kavču se običajno poda tudi fotelj. Tokrat smo si omislili zelen trosed iz Ikee, ki stane 1.199 EUR, h kateremu se idealno poda rumen fotelj za 299 EUR, prav tako iz Ikee. Oba kosa sta na voljo tudi v drugih barvnih odtenkih.

Nasvet: Preobleka

Ko kupujete nov kavč ali fotelje, je dobro vedeti, ali je tekstil snemljiv in ga lahko operete oziroma tudi zamenjate, ko se naveličate določene barve. To pomeni, da boste lahko element tudi preprosto prenovili.

Elegantno

eleganten kavč

Preprosta oblika, kromane noge in usnje v lešnikovi barvi. Kavč je na voljo  v tekstilu ali usnju. 1.674 EUR (Koinor).

Nasvet: Nega usnja

usnje nega

Pomembno je, da usnjeno sedežno garnituro očistite enkrat tedensko s suho krpo ter iz vseh kotov posesate umazanijo. Če po sedežni kaj polijete, je to seveda treba takoj pobrisati. Najpogostejša napaka pri čiščenju usnjenega pohištva je čezmerna uporaba vode in čistil. To je povsem nepotrebno, saj čistila napadejo površino in pospešijo pokanje usnja.

Kot džins

džins kavč

Če ste velik oboževalec džinsa, bodo sedežki v barvi te priljubljene tkanine kot nalašč za vas. Z žepki ali brez njih. Od 277 EUR (Signet).

Moje Stanovanje - OKTOBER 2013

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - OKTOBER 2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.