Ne potrebujete veliko denarja, da bi bila vaša dnevna soba videti, kot bi v njej živela kakšna hollywoodska zvezda. Samo nekaj zvijač in tudi vi boste lahko zbujali zavist ...

Ni vseeno, kakšna svetilka visi s stropa. Če želite prostoru vdahniti nekoliko elegantnejši videz, razmislite o bolj luksuzni svetilki. Ni treba, da je ravno iz muranskega stekla, lahko pa je iz navadnega stekla. Stikalo naj bo tako, da lahko jakost svetlobe uravnavate. Ambient je tako lahko bolj romantičen in deluje mnogo bolj luksuzno. Vsekakor z različno jakostjo svetlobe prostoru vdahnete želeno vsebino.

Tapete in tekstil

Ko želite prostor obogatiti, ne pozabite na tapete in tekstil. S tem mislimo prevleke za kavč, blazine, zavese. Dovolj je že ena stena, na katero nalepite tapeto z malce bolj luksuznim vzorcem, in soba bo zažarela v povsem drugi luči. Potem so tu blazine, odeje, prevleke in pa seveda zavese, ki dajo sobi kraljevski videz. Mogoče razmislite tudi o starem stolu ali fotelju, ki potrebuje samo drug tekstil.

Mešanje slogov in materialov

Svila, usnje, les, volna ... vsi ti materiali, če jih pravilno kombinirate, delujejo zelo luksuzno in dajo sobi poseben čar in bogat videz. Blazine naj bodo velike, da jih lahko uporabite tudi kot taburet.

Temni odtenki

Če želite, da dnevna soba deluje bogato, potem se izognite pastelnim odtenkom. Raje izberite temnejše barve, recimo bordo rdečo, temno rjavo, tudi grafitno črno. Seveda z barvo ne pretiravajte in pobarvajte samo eno steno. Če nanjo na primer obesite ogledalo z zlatim okvirjem, bo aristokratski videz sobe zagotovljen.

Razstavite kolekcije

Imate lep čajni servis od babice? Mogoče kristalno steklenico za viski? Lepe kristalne kozarce? Zbirate čajnike? Vse to lahko postavite v vitrino ali pa na drugo vidno mesto in elegantna dekoracija bo dala pečat prestiža. Več je detajlov, tudi majhnih, bolj luksuzno deluje prostor. To vedo povedati vsi, ki se ukvarjajo z notranjim opremljanjem.

Moje Stanovanje - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.