Ste letos na vrsti za pripravo velikonočne pojedine in vas skrbi, da bo tašča vihala nos? Brez skrbi! Pripravili smo pet vrhunskih receptov, ki bodo na obraz narisali nasmeh še tako nejevoljni tašči. Vrhunec bodo zagotovo polnjena jajčka s hrenom!

Velika noč je čas za družino. Je čas, ko se zberemo za praznično mizo in skupaj ustvarjamo dragocene trenutke, ki nas bodo greli še vse leto. Da bo letos velika noč resnično nepozabna, smo vam pripravili nekaj vrhunskih in enostavnih receptov, s katerimi boste zagotovo navdušili.

Najbrž ni skrivnost, kaj postaviti na velikonočno mizo.
Kako pa te jedi pripraviti na nov in zanimiv način, pa si poglejte v nadaljevanju.

Vsi recepti so preizkušeni in vedno uspejo!

Letos na mizo ob veliki noči postrezite s šunko, potico, velikonočnimi zajčki, špargljevo pito in navdušite s polnjenimi jajčki s hrenom! V polnjenih jajčkih zagotovo ne bo uživala le tašča, ampak tudi tast! Preverjeno!

1. RECEPT: Polnjena jajčka s hrenom

Sestavine: 7 jajc velikosti L, 1 žlica kisa, 3 žličke hrena, 1 žlica majoneze, 1 ščepec soli, 1 ščepec popra, 1 žlica limoninega soka, limonina lupinica, drobnjak

Priprava: Jajca kuhajte 14 minut v vreli okisani vodi, nato pa jajca potopite v ledeno vodo, da se ohladijo, potem pa jih olupite. Jajca razpolovite in izdolbite rumenjake. Rumenjake zmešajte s hrenom, majonezo, soljo in poprom ter limoninim sokom. Z zmesjo napolnite polovičke beljakov, jih potresite z limonino lupinico in drobnjakom ter postrezite. Tako pripravljena jajca v hladilniku zdržijo vsaj en dan.

2. RECEPT: Šunka v testu

Sestavine: 0,5 kocke kvasa, 40 dag moke, 3 dl vode, 1,5 žličke soli, 1 žlička sladkorja, 0,5 dl olja, 1 kg velikonočne šunke Kodila, 1 jajce za premaz

Priprava: Moko presejte, kvas raztopite v mlačni sladkani vodi in ga prilijte k moki, dodajte sol in zamesite testo, proti koncu mešanja pa po kapljicah dodajajte še olje. Ko je testo lepo gladko in odstopa od posode, posodo pokrijte s plastično folijo in jo postavite na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo pregnetite, pustite kakšno minuto, da se spočije, potem pa razvaljajte. Na sredino postavite šunko in jo prekrijte s testom, ob stiku plasti testo stisnite skupaj ... Nadaljevanje recepta si preberite TUKAJ.

3. RECEPT: Velikonočna potica

Sestavine: 600 g gladke moke, 1 ščepec soli, 40 g kvasa, 80 g sladkorja, 40 g masla, 100 ml olja, 0,5 žličke limonine lupine, 2 zavitka vaniljevega sladkorja, 5 rumenjakov, 2 žlici ruma, 360 ml mleka in za nadev 600 g orehov, 200 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 2 žlici ruma, 80 g rozin, 250 ml sladke smetane, 3 beljaki, 1 jajce

Priprava: Kvas razdrobite v skodelici, dodajte žličko sladkorja, žlico moke in 100 ml mlačnega mleka. Premešajte in pustite, da vzhaja 5 minut. Moki dodajte sol in vzhajan kvas. Raztopite maslo, dodajte olje, preostalo mleko (250 ml), sladkor, vaniljev sladkor, limonino lupino, rumenjake in rum ter temeljito premešajte. Dodajte k moki in zamesite gladko testo. Če je testo pretrdo, mu dodajte še nekaj žlic mleka. Pokrijte ga in na toplem pustite vzhajati 1 do 2 uri, da se količina testa podvoji. Mletim orehom dodajte sladkor, vaniljev sladkor, smetano, v rum namočene rozine in sneg iz beljakov ... Nadaljevanje recepta si preberite TUKAJ.

4. RECEPT: Velikonočni zajčki iz mlečnega testa

Sestavine: 0,5 kg gladke moke, 2 žlici sladkorja, 0,5 žličke soli, 350 ml mleka, 20 g kvasa, 1 skodelica klinčkov, 1 rumenjak

Priprava: Moko, raztopljen kvas, sladkor, sol in mleko zgnetite v kvašeno testo. Pustite vzhajati 1 uro. Nato testo razdelite v kepice, težke po 50 gramov. Testo oblikujte v hlebčke, ki jih nekoliko sploščite. S škarjami na obeh koncih izrežite ušesa ... Nadaljevanje recepta si preberite TUKAJ.

5. RECEPT: Velikonočna pita s šparglji

Sestavine: 280 g listnatega testa, 200 g bio svežega sira, sol in poper po okusu, 1 žlica oljčnega olja, 250 g špargljev, 5-6 rezin velikonočne šunke, 4 jajca, drobnjak

Priprava: Testo položite na pekač in prebodite z vilicami, robove pa malenkost zavihajte, da nadev kasneje ne bo spolzel s testa. Testo pecite 10 minut v pečici, ogreti na 200°C. V skodelici skupaj zmešajte sveži sir, posolite in popoprajte, dodajte oljčno olje in dobro premešajte. Špargljem odstranite olesenele konce. Če se je testo med peko napihnilo, ga z vilico sploščite. Testo premažite s sirnim namazom ter nanj položite šparglje, rezine velikonočne šunke in jajca. Pito pecite še 12-14 minut v pečici, ogreti na 200°C. Pečeno pito posolite in popoprajte ter okrasite z drobnjakom, nato pa narežite in takoj postrezite.

Ste sedaj kaj bolj sigurni v uspeh velikonočne pojedine?

In prav je tako. Želimo vam čudovito veliko noč!