Nepogrešljiva velikonočna dobrota

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 jajc
  • 100 g masla
  • 2 žlici majoneze
  • pest sesekljanih zelišč (peteršilj, drobnjak)
  • 1 žlico gorčice
  • 80 g drobno sesekljane prekajene ribe
  • 1–2 žlici limonovega soka
  • sol
  • mleti beli poper
  • svežo zelenjavo
  • limono in rukolo za okrasitev

Priprava

Jajca v trdo skuhajte. Ohladite jih v hladni vodi, jih olupite in po dolgem prerežite. Previdno odstranite rumenjake in jih zmešajte z zmehčanim maslom in majonezo.

Nadev razdelite na dva dela. Prvi polovici primešajte sesekljana zelišča in gorčico, drugi pa sesekljano prekajeno ribo in limonov sok. Oba nadeva začinite s soljo in poprom ter ju postavite v hladilnik, da se strdita. Nato vsakega dajte v dresirno vrečko in nadev nabrizgajte v jajčne čolniče.

Polnjena jajca okrasite z zelišči in koščki limone ter zelenjavo. Okrasite z rukolo.