Že diši po pomladi

Za 4 osebe potrebujete

  • 16 enako velikih šampinjonov
  • 200 g rukole
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • mleti beli poper
  • sol
  • 8 žlic maskarponeja
  • 75 g parmezana

Priprava

Odstranite bete in malce ostrgajte glavice šampinjonov. Oplaknite rukolo, jo odcedite in lističe natrgajte na koščke.

Zmečkajte olupljen česen. V ponvi stopite maslo, dodajte žlico oljčnega olja in na maščobi popražite česen. Dodajte rukolo, poper in sol. Rukolo na hitro popražite. Nato primešajte še maskarpone in začimbe. S pripravljeno mešanico nadevajte šampinjone.

Položite jih v pekač, jih potresite z nastrganim parmezanom in jih nakapajte z oljčnim oljem. Približno 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 190 stopinj, da se sir lepo stopi.