Prazniki so čas za eksperimentiranje v kuhinji, poskusite s tole velikonočno dobroto

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g v oblicah kuhanega krompirja
  • 1 čebulo
  • 50 g slanine
  • 1–2 stroka česna
  • 50 g graha (iz pločevinke)
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 2 jajci
  • maščobo in drobtine za model
  • sol
  • poper

Priprava

Olupljeno čebulo in slanino zrežite na kocke. Najprej popražite slanino in ji nato dodajte še čebulo. Pražite, dokler se ne obarvata rjavo, in nato ponev odstavite.

Olupite in pretlačite krompir. Primešajte mu sol, poper in majhno količino olja ter grah. Dodajte še čebulo s slanino in vse skupaj porazdelite po namaščenem in pomokanem pravokotnem modelu.

Olupite trdo kuhani jajci, ju prerežite na pol in jih zatisnite v krompirjevo mešanico. Surovi jajci stepite s soljo in ju prelijte po krompirju. Narastek pecite pri 180 stopinjah, dokler se ne obarva zlato-rjavo. Po koncu peke naj se ohladi, nato ga stresite ven in toplega ali hladnega postrezite s solato.