Preplava okusov, ki vas bo navdušila

Za 4–6 oseb potrebujete

  • 500 g prekajenega mesa
  • 300 g svinjine (pleče)
  • 200 g jagnjetine
  • sol
  • 1 žličko poprovih zrn
  • 4 zrna pimenta
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • 2 pesti listov koprive
  • 5 en dan starih žemelj
  • 1 pest sesekljanega drobnjaka
  • 1 pest sesekljanega peteršilja
  • 5 jajc
  • 4 žlice zdroba
  • maščobo in drobtine za model

Priprava

V večjem loncu zavrite vodo, jo začinite s soljo, poprom, pimentom in olupljeno ter na četrtine narezano čebulo. V vodo denite tudi vse meso in ga skuhajte do mehkega.

Meso vzemite iz lonca in ga pustite, da se ohladi. Nato ga zrežite na majhne koščke. Olupite česen in ga zrežite na tanke rezine. Koprive poparite z vrelo vodo in jih odcedite.

Žemlje zrežite na koščke in jih stresite v skledo. Dodajte česen, zelišča, koprive in vse skupaj dobro premešajte. Nato dodajte koščke mesa in zdrob. Primešajte še stepena jajca in 300 ml mesne osnove. Mešanico začinite s soljo in poprom, vse skupaj dobro premešajte in pustite stati 30 minut.

Namastite model in ga potresite z drobtinami. Napolnite ga s pripravljeno mešanico in puding 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.