Vsi vemo, kako je, če nam časovna stiska prekriža načrte ...

To vsekakor ni prijetno, a se zgodi. Še posebej zoprno je, če tik pred prazniki ugotovimo, da se nismo utegnili v tolikšni meri pripraviti nanje, kot bi si želeli.

Velika noč pri nas velja za družinski praznik, ob katerem pobarvamo pirhe in praznično okrasimo mizo. Načinov okraševanj velikonočnih jajc je veliko, ideje pa so vedno dobrodošle, še posebej take, ki nam ne vzamejo veliko časa, rezultat pa je nadvse lep in razveseljiv.

Za vas smo pobrskali po spletu in našli videoposnetek, ki prikaže, kako v zadnjem trenutku in na nadvse preprost način okrasiti velikonočna jajca in se pri tem še zabavati v družbi najbližjih. Prikazanih je pet možnih načinov:

1. S pomočjo tako imenovanih tatoo nalepk:

S takimi nalepkami si v poletnih mesecih otroci radi okrasijo telo, a niso uporabne samo za to. Dobite jih v vsaki malce bolje založeni drogeriji ali trgovini. Stvar je preprosta, nalepko odlepite in jo po navodilih prilepite na jajce. Ker je na voljo res zelo veliko motivov, je rezultat odraz vašega okusa.

2. Navadne dekorativne nalepke

Tudi med njimi je res pestra izbira, na voljo so takšne z bleščicami, z motivi iz rastlinskega in živalskega sveta ... In če vam primanjkuje časa, je tak način dekoracije lahko zelo praktičen.

3. Vodoodporni marker oziroma flomaster:

Če radi rišete in se pri tem spretni, boste lahko brez težav porisali jajca z raznimi motivi in barvami, čisto po svojem okusu.

4. Barvanje z zlatim markerjem

Zlata barva velja za barvo, ki jo radi uporabimo ob kakšnih posebnih priložnostih. Tudi velika noč je posebna družinska priložnost, zato bodo jajčka, pobarvana z zlato barvo, dodatno popestrila praznično pogrnjeno mizo. Motive izberete sami, barvanje pa je zabavnejše v družbi.

5. Barvanje z lakom za nohte

Morda na prvi pogled zveni nenavadno in zapleteno, a ni. S pomočjo laka za nohte, ki ga nakapate v posodico z vodo, lahko ustvarite zanimive in nenavadne vzorce na jajčkih. Kako? Poglejte v priloženem video posnetku in se pogumno lotite barvanja.