Velika noč je praznična priložnost, ob kateri se za skupno mizo zberejo družinski člani in prijatelji.

In ob tej priložnosti si želimo, da je miza kar se da praznično urejena. Poleg velikonočnih jedi nanjo spadajo tudi velikonočni pogrinjki. Pri teh pa je dobro domišljiji pustiti prosto pot in ustvariti lepo, praznično vzdušje s pomočjo prtičkov, okrasja iz vej in pomladnih šopkov, domiselno pobarvanih pirhov ...

Če si tudi sami prizadevate vsako leto popestriti praznično vzdušje s pomočjo pogrinjkov in bi vam kakšna zamisel prišla prav, si le oglejte video posnetek, v katerem so predstavljene različne vrste pogrinjkov. Morda boste našli takega, ki bi bil kot nalašč za vaš dom.

Seveda pa take postavitve zahtevajo svoj čas. Če vam slednjega primanjkuje, vam ponujamo nekaj namigov:

  • jedilni pribor položite na prtičke v pomladnih, živahnih barvan
  • na mizo postavite vazo s šopkom tulipanov, okrog nje pa položite nekaj pirhov
  • na dekorativni krožnik lepo zložite čokoladna jajčka, zavita v okrasni papir, vmes pa dajte nekaj rožic, natrganih na domačem vrtu
  • če imate kakšno manjšo, cvetočo lončnico, jo dajte na jedilno mizo. Morda lahko zanjo pripravite "gnezdo" iz okrasnega papirja v živahnih barvah.
  • odrežite nekaj vej z grma cvetoče mačice in nanje privežite dekorirana velikonočna jajca. Dobite jih v trgovinah, okrašena so z okrasnimi vrvicami, s pomočjo katerih jih privežete na veje.