Medeno pecivo, ki se kar stopi v ustih

4. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Medeno pecivo ... Le kdo bi se lahko ubranil tem sladkim pregreham.

1 / 3
Profimedia

BUČNO MEDENO PECIVO

Za 10 kosov potrebujete:

• 250 g mesa buče
• 150 g sladkorja
• sol
• 2 jajci
• 200 ml rdečega vina
• 80 g olupljenih mandljev
• 50 ml olja
• 250 g moke
• 2 žlici kakava
• 1 zavitek pecilnega praška
• 2 žlici začimb za medenjake
• 100 g temne čokoladne kuverture
• olupljene mandlje in bučni kompot
• maščobo in moko za model

Priprava:

Meso buče očistite in ga nastrgajte. Dodajte sladkor, ščepec soli, jajci, vino, sesekljane mandlje in olje. Na koncu dodajte še moko, presejano s kakavom, pecilni prašek in začimbe.

Namastite manjši pekač, ga potresite z moko in vanj porazdelite testo. Kolač 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Po peki naj se ohladi. Nato ga prelijte s čokoladnim oblivom in ko se strdi, kolač zrežite na porcije. Okrasite jih z mandlji in koščki buč iz kompota.