MEDENI KOLAČZa 10 kosov potrebujete:• 250 g medu • 60 ml olja • 120 g sladkorja• 250 g moke • ½ zavitka pecilnega praška• 1 žličko cimeta • ščepec pimentovih zrn• ščepec soli • 120 g olupljenih mandljev• 30 g kandirane limonine lupinice• 30 g kandirane pomarančne lupinice• 2 jajci • 2 žlici smetane • maslo in moko za model• kandirano sadje in olupljene mandlje za okrasitevPriprava: Medu dodajte olje in sladkor ter ga med mešanjem zavrite. Kozico odstavite in počakajte, da se mešanica ohladi. Moko presejte s pecilnim praškom. Dodajte začimbe, sol, drobno mlete mandlje, kandirani lupinici, jajci in smetano. Nato primešajte medeno mešanico in zgnetite testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik. Namastite pekač, ga potresite z moko in vanj z rokami zatisnite testo. Posamezne porcije testa označite z nožem in testo premažite s smetano. Vsako porcijo okrasite s kandiranim sadjem in mandlji. Medeno pecivo 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.