Medeno pecivo, ki se kar stopi v ustih

4. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Profimedia

MEDENI KOLAČ

Za 10 kosov potrebujete:

• 250 g medu
• 60 ml olja
• 120 g sladkorja
• 250 g moke
• ½ zavitka pecilnega praška
• 1 žličko cimeta
• ščepec pimentovih zrn
• ščepec soli
• 120 g olupljenih mandljev
• 30 g kandirane limonine lupinice
• 30 g kandirane pomarančne lupinice
• 2 jajci
• 2 žlici smetane
• maslo in moko za model
• kandirano sadje in olupljene mandlje za okrasitev

Priprava:

Medu dodajte olje in sladkor ter ga med mešanjem zavrite. Kozico odstavite in počakajte, da se mešanica ohladi.

Moko presejte s pecilnim praškom. Dodajte začimbe, sol, drobno mlete mandlje, kandirani lupinici, jajci in smetano. Nato primešajte medeno mešanico in zgnetite testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

Namastite pekač, ga potresite z moko in vanj z rokami zatisnite testo. Posamezne porcije testa označite z nožem in testo premažite s smetano. Vsako porcijo okrasite s kandiranim sadjem in mandlji. Medeno pecivo 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.